stress-under-presSom karrierecoach og foredragsholder taler jeg med mange, der er kørt fast i et utilfredsstillende job. For nogle har frustrationerne hobet sig op over længere tid, og de har kun et ønske, når de kommer til mig: At flytte sig så langt væk fra deres nuværende job som overhovedet muligt – og helst arbejde med noget helt andet.

I løbet af vores samtaler viser det sig så ofte, at det ikke så meget er jobbet og opgaverne, de er trætte af. Det, der virkelig dræner, er alle mulige andre forhold på arbejdspladsen. For mange gælder det især relationerne til kolleger og anerkendelsen – eller mangel på samme – fra deres nærmeste chef.

Hvor længe kan du leve med et dårligt arbejdsmiljø?
Mange klager også over uklare eller helt manglende rammer for deres arbejde. Deres bidrag til den store helhed står ikke tydeligt for dem, og de føler sig under konstant pres. Hvornår er det godt nok? Og bliver jeg nogensinde færdig med mig arbejde? Det er den lige vej til stress og mistrivsel.

Nu bliver mine erfaringer fra samtalerne bekræftet i en ny undersøgelse. Bureauet ’Arbejdsglæde nu’ har for nylig spurgt 700 danskere, hvad der giver dem dårlige dage på arbejdet. Topscorerne blandt arbejdsglædedræberne er kollegernes brok og manglende ros og anerkendelse for arbejdet. Forholdet til nærmeste leder ligger også højt, og mange oplever, at de ikke får den nødvendige hjælp og opbakning til at udføre de daglige arbejdsopgaver optimalt.

Start forandringen der hvor du er lige nu
Ét er sikkert: Er du en af de mange, der har været utilfreds alt for længe, så er tiden inde til at tage dig selv alvorligt og gøre noget ved det. Du risikerer nemlig at betale en høj pris for at blive i et job, som ikke længere giver dig glæde og måske stresser dig i en grad, så du ender med at gå ned på det. Og måske kan det stadig lade sig gøre at vende den nedadgående spiral i det job, du har nu.

Handling er nøgleordet, hvis du vil i gang med din egen forandringsproces og genopfinde dit arbejdsliv. Og der er heldigvis hjælp at hente, hvis du vil have ny inspiration og styrkebaserede værktøjer til at skifte kurs og aktivt forfølge drømmen om et arbejdsliv med mere mening, energi og glæde. Start nu og her ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev og modtag min gratis guide til at kickstarte din karriereforandring.

De 5 største arbejdsglædedræbere

  1. Brok fra kollegerne (33%)
  2. Manglende ros og anerkendelse for det arbejde, du udfører (30%)
  3. Min chef (28%) – Manglende hjælp og opbakning fra min leder (29%)
  4. Manglende eller uklare rutiner og politikker (28%)
  5. Travlhed(27%)

Kilde: Arbejdsglaedenu.dk (Det har været muligt at afgive flere svar)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.