Der er al mulig grund til at bruge sommeren til at stoppe op og tænke over, om det er positiv eller negativ energi, der fylder din arbejdsdag. Når vi bruger så meget tid og energi på jobbet, er det kun rimeligt, at vi også får noget med hjem. Men i hverdagens centrifuge kan det være svært at mærke, om energibalancen er i orden.

Følelsen af positiv energi

Derfor er det en rigtig god idé at bruge sommerpausen bevidst– og få energi til nødvendig forandring. Når vi får mulighed for at komme på afstand af det hele i ferien, får vi igen tid til at mærke os selv – hvad der glæder eller bekymrer os, og hvordan kroppen føles, når vi slapper af og har tid til at mærke efter. Vi kan også meget bedre fornemme, hvordan energien igen begynder at pumpe rundt i systemet, når vi gør noget af det, der styrker os og gør os glade. Og netop den følelse af god energi er det så vigtigt at få fat i. For det er den samme energi, der gør os mere robuste over for usund stress.

Som en fisk i vandet

En sikker kilde til at booste energien og forstå, hvad der gør livet og arbejdslivet mere meningsfyldt, er at blive mere bevidst om styrker, værdier og interesser.

Når du for alvor føler dig i dit es eller ’ som en fisk i vandet’, kan du være ret sikker på, at du er i kontakt med dine vigtigste styrker og værdier. Omvendt vil det dræne din energi, når du er tvunget til – eller tvinger dig selv til – at gøre ting, du ikke brænder for, er god til eller synes er sjovt.

Mental løftestang

Så når du i de kommende uger sammen med familie, børn, venner eller alene rejser ud i verden, slapper af på en badestrand, går på opdagelse i en storby, eller hygger dig i et sommerhus, så tag dig tid til at lægge mærke til, hvordan den gode energi føles, og hvad der er på spil i netop de øjeblikke: Hvad er det ved det, du oplever lige nu, som gør dig godt? Hvem er du sammen med? Hvilke tanker og følelser giver det dig? Hvordan mærkes det i din krop? Og hvad er dit eget bidrag til, at du opfyldes af god energi? På den måde kommer du tættere på at forstå, hvordan dine styrker og værdier arbejder for dig og booster din energi. Den erfaring kan du tage med tilbage efter ferien og bruge som mental løftestang i dit arbejdsliv.

Og bliver du tilbage på arbejdspladsen, kan du være heldig at opleve, at aktiviteten går ned i et lavere gear. Det kan give den nødvendige ro til refleksion over, hvilken rolle dine personlige styrker og værdier spiller for dit engagement og din trivsel. Det er helt sikkert en mere konstruktiv tilgang, der kan give god energi på vejen mod bedre trivsel og et mere bæredygtigt arbejdsliv.

Mangler du en god bog til ferien?

Så kan du stadig nå at få min bog, ‘Kunsten at skifte spor – Genopfind dit arbejdsliv’, med i feriebagagen.

Du kan bestille bogen her 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.