friere arbejdsliv med Ulla Schade

Større fleksibilitet, mere mening, bedre trivsel – Det er ifølge fremtidsforskere klare tendenser i en post-corona hverdag. Men kun hvis du selv kæmper for det.

Hvad er det for et arbejdsliv, der venter os her efter ferien og forårets nedlukning? Det har der været rigtig mange mediebud på hen over sensommeren. Nogle har uden tvivl savnet både arbejdsplads og kolleger. Men endnu flere har fået smag for hjemmearbejdet og især den fleksibilitet, der følger med.

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen er ikke i tvivl om, at vores tilgang til arbejde er under forandring. I en artikel i Berlingske Tidende (01/08/21) ser hun for sig, at vi lige nu har en unik mulighed for at ryste posen og skabe det arbejdsliv, vi faktisk drømmer om.

Fleksibilitet – det nye sort
De arbejdsgivere, som er i stand til at tilpasse sig og sætte deres medarbejdere fri, vil vinde kampen om fremtidens arbejdskraft og talenter. Mens de, der står fast på den gamle 9-17 model, bliver valgt fra. En måde at øge fleksibiliteten er at tænke mere i opgaveløsning end i tidsforbrug. De bedste løsninger er ikke nødvendigvis dem, vi bruger længst tid på, forklarer Anne Skare Nielsen.

Med større fleksibilitet får vi mere tid at råde over, bedre balance i livet og plads til flere meningsfulde aktiviteter. Men hvad er det, der rent faktisk giver mening og gør os glade? Hvis vi selv i højere grad kan styre vores arbejdsliv, hvordan skulle det så se ud? For at få det fulde udbytte, skal vi være meget bevidste om, hvad vi vil, og hvordan vi bruger tiden – og livet – optimalt.

Gør du det, du er bedst til?
Hvad med dig selv? Har du glædet dig til at møde ind på arbejdet efter ferien? Eller er du allerede træt ved tanken? Hvordan bruger du din tid og energi lige nu? Gør du det, du er allerbedst til og får energi af? Eller føles det, som om du konstant præsterer for at leve op til andres forventninger? Måske ved du alt om, hvad du ikke vil, mens det er svært at sætte ord på det job og den arbejdssituation, du virkelig drømmer om?

Styrket til handling
Har du brug for hjælp til afklaring af tvivl og usikkerhed om det næste skridt i arbejdsliv og karriere? Så lad mig føre dig sikkert gennem et styrkebaseret udviklingsforløb, så du bliver skarpere på, hvad der giver dig energi og arbejdsglæde. Målet er at motivere og inspirere dig til at handle, så du bevæger dig i den retning, der er rigtig for dig.

Du er også velkommen til at skrive dig op til mit nyhedsbrev herhttps://ullaschade.dk/nyhedsbrev/

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.