Du har tænkt over det meget længe. Skal du blive, hvor du er, og gøre noget aktivt for at forbedre dit arbejdsliv? Eller beslutter du at gå efter drømmen om at skifte spor i karrieren? Måske er du nået så langt, at du har en idé om, hvad du vil, har lagt en plan og endda fortalt andre om dine tanker og idéer.

Peger dit CV i den retning, du gerne vil?
Men selvom lysten er der, holder mange sig alligevel tilbage for at tage de første skridt. Måske fordi de er bange for at træde op eller ned ad karrierestigen eller til siden? Måske af frygt for at få et forklaringsproblem eller blive dømt ude, hvis CV’et ikke afspejler en ubrudt og opadgående række af ansættelser.

Eller endnu værre – hvis historien på CV’et peger bagud på alt det, du er dødtræt af og vil væk fra.

Hvordan kommer du ud af en utilfredsstillende jobsituation, når du føler dig låst fast af et CV, der afspejler alt det, du helst vil lægge bag dig? 

Et er sikkert: Frygt og tvivl kan ikke bruges til noget. Som arbejdsmarkedet udvikler sig, kan karrieren både gå op og ned, til siden eller på pause. Og det er helt ok!

Find den røde tråd
Idéen er at genskrive dit CV med fokus på det, du gerne vil henimod, mens du nedtoner alt det, du gerne vi væk fra. Det er så din vigtige opgave at finde den røde tråd og forklare omverdenen, hvordan alle dine hidtidige job, kompetencer, styrker, resultater, uddannelser og eventuelle karrierepauser giver mening og har gjort dig til den, du er i dag.

Den gode nyhed er nemlig, at der ikke er noget rigtigt og forkert, når det gælder dit CV. Så længe din karrierevej tager afsæt i dine personlige værdier og primært er baseret på aktive og bevidste til- og fravalg, kan alt forklares.

Genskab dit CV – 3 tips til at komme i gang

  • Opsummer og fremhæv de faglige kvalifikationer, personlige styrker, relevante resultater og erfaring, der kan overføres/oversættes til den nye rolle. Det kan fx omfatte ledelse, kommunikation, teamarbejde, kreativitet og problemløsning – blandt mange andre kompetencer.
  • Læs jobbeskrivelsen grundigt og identificer de nøgleord og kompetencer, der er mest relevante for jobbet. Tilpas ansøgning og CV til at matche disse krav og brug de samme nøgleord i din beskrivelse af tidligere erfaringer og færdigheder.
  • Skriv en kort profiltekst, der på få linjer gør det klart for modtageren, hvorfor de skal vælge dig til den aktuelle stilling

Hvordan afspejler dit CV den røde tråd i dit arbejdsliv?
I et styrkebaseret udviklingsforløb kan du få min hjælp til at komme tættere på de personlige styrker og faglige kompetencer, der afspejler den røde tråd i dit arbejdsliv. Samtidig bliver du mere skarp på det værdifulde bidrag, du vil yde til en kommende arbejdsplads.

Kontakt mig, hvis du har brug for sparring på, hvordan du bedst fortæller historien, så dit CV og dine ansøgninger peger henimod og bliver drivkraft for den karriereforandring, du drømmer om.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.